Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rubla transnistreană a pierdut în greutate. Deprecierea ar putea continua

© Sputnik / Ирина ЛяховаПриднестровье. Деньги
Приднестровье. Деньги - Sputnik Moldova
Abonare
Soarta valutei nerecunoscutei RNM nu este decisă definitiv, ea va constitui obiectul examinării în cadrul ședinței Parlamentului regional.

TIRASPOL, 16 mar — Sputnik, Irina Leahova. Potrivit cotațiilor anunțate miercuri, dolarul s-a apreciat pentru prima dată în ultimii trei ani în raport cu valuta transnistreană. Creșterea a constituit 20 de copeici şi a ajuns până la valoarea de 11,30 de ruble locale.

Дом Советов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Transnistria va proceda la examinarea bugetului în martie

Potrivit informației prezentate pe site-ul Băncii Centrale a nerecunoscutei republici, cursul nu s-a modificat din 30 noiembrie 2012. Rubla se încadrează deocamdată în limitele coridorului valutar, stabilit la începutul acestui an între 11,0-11,30 ruble pentru un dolar. Dar sorta definitivă a valutei din regiune încă nu este decisă.

Deputații din Parlamentul regiunii intenționează să discute pe parcursul zilei situația de pe piața valutară internă. În acest scop, la ședință au fost invitați președintele Băncii Centrale, ministrul Dezvoltării Economice și ministrul Afacerilor Interne. Analiștii nu exclus că va fi revizuită politica valutar-creditară a Transnistriei, inclusiv necesitatea de a menține rubla în limitele fluctuațiilor prevăzute de marja stabilită pentru aceasta.

Fluxul de știri
0