Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Transnistria va proceda la examinarea bugetului în martie

© Sputnik / Г. Буланов / Accesați arhiva multimediaДом Советов
Дом Советов - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit proiectului, cheltuielile vor depăşi de două ori veniturile.

CHIȘINĂU, 2 mar — Sputnik. Parlamentul Transnistriei începe miercuri examinarea în primă lectură a proiectului de lege cu privire la bugetul nerecunoscutei republici pentru anul 2016.

Despre elaborarea proiectului s-a anunțat la începutul lunii decembrie a anului trecut, iar la sfârșitul aceleiași luni el a fost prezentat pentru aprobare. La partea de venituri ale bugetului consolidat pentru 2016 este prevăzută intrarea a 2,3 miliarde de ruble transnistrene (200 de milioane de dolari), pe când cheltuielile vor fi de 4,7 miliarde de ruble (peste 400 de milioane de dolari).

Весы, гиря. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul nu poate aproba deocamdată bugetul pe anul 2016

În afară de aceasta, este planificată discutarea proiectului de lege "Cu privire la bugetul Fondului de stat unic al asigurărilor sociale al Republicii Moldovenești Transnistrene pentru anul 2016".

Transnistria, a cărei populație o constituie în majoritate rușii și ucrainenii (60%), a încercat să iasă din componența Moldovei încă înainte de destrămarea URSS, fiind îngrijorată că Moldova se va uni cu România. Din 1992, după încercarea nereuşită a autorităţilor moldovene de a soluţiona problema prin forţă, Transnistria a devenit practic un teritoriu necontrolat de Chișinău.

Fluxul de știri
0