Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip nu are nevoie de încredere în avans din partea UE

© Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip la Bruxelles, 15.03.2016
Pavel Filip la Bruxelles, 15.03.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean, Pavel Filip, nu îşi doreşte credit de încredere din partea factorilor europeni, ci îşi propune să cucerească încrederea acestora.

CHIŞINĂU, 16 mar – Sputnik. Premierul Pavel Filip, aflat într-o vizită oficială la Bruxelles, a avut un schimb de opinii cu membrii Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului European, cărora le-a împărtăşit convingerea sa „că încrederea nu se oferă, ci se câştigă”. Despre aceasta anunţă serviciul de presă al Guvernului.

Федерика Могерини и Павел Филип - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip a obţinut din partea Federicăi Mogherini promisiuni de susţinere

„Nu sunt aici să cer un cec în alb. Este crezul meu personal că încrederea nu se oferă, ci se câştigă”, a declarat Pavel Filip.

De asemenea, Filip a dat asigurări că prioritatea absolută a Guvernului pe care îl conduce este implementarea Acordului de Asociere şi a reformelor.

„Guvernul acesta are toată determinarea necesară pentru a implementa reformele democratice care să aducă schimbări pozitive în viaţa cetăţenilor. Punerea în practică a Acordului de Asociere şi a zonei de liber schimb este piatra de temelie a agendei de reformare a ţării şi de consolidare a instituţiilor sale”, a spus premierul moldovean.

Fluxul de știri
0