Inițiativă a deputaților ucraineni privind ruperea relațiilor diplomatice cu FR

© Sputnik / Михаил Палинчак / Accesați arhiva multimediaЗаседание Верховной рады Украины
Заседание Верховной рады Украины - Sputnik Moldova
Abonare
Marți, un grup de deputați ucraineni au înregistrat în Parlamentul de la Kiev un proiect de hotărâre cu privire la ruperea relațiilor diplomatice cu FR.

CHIȘINĂU, 15 mar — Sputnik. Președintele comitetului Dumei de Stat pentru relațiile cu CSI, Leonid Sluțki, a calificat proiectul de hotărâre al Radei Supreme de la Kiev cu privire la ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia drept o nouă mișcare pur populistă, care este puțin probabil să aducă rezultate practice.

Un grup de deputați ucraineni a înregistrat marți în Parlament un proiect de hotărâre cu privire la ruperea relațiilor diplomatice cu FR.

„Hotărârea cu privire la ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia este o nouă mișcare pur populistă a Radei Supreme. Şi, trebuie să recunoaștem, una nu prea inteligentă", a spus Sluțki în fața jurnaliștilor.

Шенгенская виза - Sputnik Moldova
Regimul fără vize între Ucraina și Rusia ar putea fi anulat

Potrivit deputatului, pe fundalul speranțelor nerealizate legate de vectorul european — refuzul acordării regimului fără vize cu UE și declarația Comisiei Europene cu privire la faptul că Kievul nu trebuie să aștepte în următorii 25 de ani aderarea la UE și NATO — deputații ucraineni au decis iarăși să pună la bătaie cartea antirusească.

„Chiar și MAI al Ucrainei i-a atenționat direct pe autorii ideii că ruperea relațiilor diplomatice va crea multe dificultăți. Și aceste dificultăți vor fi ale Kievului, nu ale Moscovei", a menționat Sluțki

Acesta pune la îndoială faptul că proiectul de hotărâre va avea un rezultat practic. „Însă, dacă majoritatea deputaților Radei se vor lăsa conduși de colegii lor și vor adopta hotărârea cu privire la ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia, va fi mai rău doar pentru Ucraina", a punctat Leonid Sluțki.

Fluxul de știri
0