Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul Moldovei în Austria a demisionat şi a plecat din PD

© Sputnik / Мирослав РотарьРабочие место
Рабочие место - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Republicii Moldova în Austria, Andrei Popov, a demisionat şi a anunţat că pleacă din PD. Cererile de demisie au fost semnate marţi, 15 martie.

CHIŞINĂU, 15 mar – Sputnik. Democratul Andrei Popov a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că îşi dă demisia din funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Austria şi din cea de membru al Partidului Democrat din Moldova (PDM).

„Se încheie două parcursuri: unul profesional şi celălalt – politic. Ambele decizii sunt bine cântărite. Am luat decizia să revin acasă pentru a continua aici la schimbarea realităţilor”, a declarat Popov.

Popov a fost numit în august 2013 ambasador al Republicii Moldova în Austria și prin cumul în Republica Slovacă. Din noiembrie 2009 până în august 2013 a deținut funcția de viceministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

Andrei Popov are 43 de ani şi este membru PDM din iunie 2009. În serviciul diplomatic, Popov are o experienţă de aproape 18 ani. Este fiul fostului ministru de externe al Republicii Moldova Mihai Popov.

Fluxul de știri
0