Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Mediului: stingeţi lumina, mergeţi la o plimbare simbolică

© Sputnik / Саид Царнаев / Accesați arhiva multimediaCeas, lună plină, Groznîi. Полнолуние в Грозном
Ceas, lună plină, Groznîi. Полнолуние в Грозном - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea centrală de mediu a Republicii Moldova îndeamnă cetăţenii şi organizaţiile din ţară să se solidarizeze şi în acest an cu toţi cei care vor marca Ora Planetei prin stingerea luminilor.

CHIŞINĂU, 15 mar – Sputnik. Ministerul Mediului face apel către cetăţeni,  organizaţii, companii şi instituţii publice din toată ţara să stingă lumina timp de o oră, pe 19 martie, la ora locală 20.30.

„Vă invităm să stingem luminile în case, să ieșiți la o plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să consumăm propria energie, în aer liber”, este îndemnul Ministerului moldovean al Mediului.

Сборка реактора на Белоярской АЭС - Sputnik Moldova
După 4 ani de la Fukushima, Japonia reia utilizarea energiei nucleare

Instituţia mai informează că la nivel de oraşe, autorităţile şi organizaţiile locale vor organiza acţiuni de mediu, iar în Chişinău acţiunea „Ora Planetei” va culmina pe 19 martie, prin adunarea tuturor cetăţenilor preocupaţi de poluare şi de aglomerare la un  Concert în strada Eugeniu Doga.

Astfel, autoritatea centrală de mediu îndeamnă la solidarizarea cu alte peste 7000 de oraşe din mai mult de 160 de ţări, „pentru a arăta că se doreşte mai multă determinare și acțiuni concrete în redresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu”.

Ministerul Mediului menţionează că Ora Planetei (Earth Hour) a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Planetei.

Fluxul de știri
0