Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Refugiații au încearcat să forţeze gardul la hotarul Greciei cu Macedonia

Abonare
Zeci de refugiaţi au năvălit peste gardul de sârmă ghimpată de la hotarul dintre Grecia și Macedonia, în apropiere de localitatea Idomeni. În filmuleț se vede cum au încercat imigranţii să spargă gardul cu un berbece improvizat și care a fost reacția poliției.

Poliția macedoneană a aplicat gaze lacrimogene împotriva refugiaților la hotarul dintre Grecia și Macedonia, în apropiere de localitatea Idomeni, după ce aceștia au încercat să treacă granița cu forța.

Luni, punctul de trecere din zona neutră dintre Grecia și Macedonia era deschis, însă în aceeași zi a fost închis din cauza concentrării unui număr mare de oameni. Autoritățile Macedoniei intenționau să permită trecerea a doar 50 de persoane.

Imigranții cer să fie lăsați să treacă în Macedonia. În tabăra de corturi de lângă orășelul Idomeni se află în prezent circa șapte mii de oameni.

Câteva zile în urmă, țările „de pe ruta Balcani" au trecut la un nou regim de trecere a refugiaților la hotarul dintre Grecia și Macedonia. Pentru imigranții din Afganistan această frontieră este închisă. Sirienii și irakienii sunt lăsați să treacă numai dacă prezintă pașaportul sau buletinul de identitate. Decizia a fost adoptată la doar două zile după ce, la summitul UE, țările europene au asigurat Grecia că nu vor fi întreprinse acțiuni unilaterale față de fluxul de refugiați.

Potrivit datelor oferite de autoritățile Greciei duminica trecută, în țară se află 22 mii de bejenari. În două săptămâni, numărul lor poate atinge 50 — 70 de mii, a declarat ministrul pentru politica migrațională, Yiannis Mouzalas.

Fluxul de știri
0