Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MAEIE a făcut publice noi informaţii despre explozia de la Ankara

© AFP 2024 / EROL UCEMВзрыв в Анкаре
Взрыв в Анкаре - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a anunţat că urmăreşte evoluţia evenimentelor de la Ankara, legate de atentatul terorist din 13 martie curent şi este pregătit să intervină prin intermediul ambasadei Republicii Modlova din capitala Turciei.

CHIŞINĂU, 14 mar – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene anunţă luni printr-un comunicat oficial că în explozia de la Ankara din 13 martie 2016 provocată de terorişti nu au avut de suferit cetăţeni moldoveni.

Uzina de ciment - Sputnik Moldova
Turcia invitată să participe la privatizarea masivă a întreprinderilor de stat

„Potrivit informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile turce Ambasadei Republicii Moldova la Ankara, printre victimele exploziei nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova”, se spune într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al MAEIE.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a anunţat că în comun cu misiunea diplomatică moldovenească de la Ankara urmăresc evoluţia evenimentelor şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune.

Premeirul moldovean, Pavel Filip, i-a adresat un mesaj de compasiune omologului său turc, Ahmet Davutoglu, în legătură cu atentatul terorist comis duminică. Premierul exprimă condoleanțe familiilor îndurerate din partea Guvernului Republicii Moldova și din partea întregii societăți moldovenești.

 

Fluxul de știri
0