Turcia invitată să participe la privatizarea masivă a întreprinderilor de stat

© Sputnik / Родион ПрокаUzina de ciment
Uzina de ciment - Sputnik Moldova
Abonare
Privatizarea masivă a întreprinderilor de stat este planificată pentru anul 2016, iar Turcia este invitată să participe activ la acest proces.

CHIȘINĂU, 10 mar — Sputnik. Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a invitat Turcia să participe activ la privatizarea obiectelor proprietate a statului în Ucraina.

Аукцион - Sputnik Moldova
Premierul a propus să fie vândute 1 milion de hectare de pământ al statului

Guvernul ucrainean planifică să desfășoare în anul 2016 o privatizare masivă a întreprinderilor de stat.

„La negocierile noastre cu președintele, cu premierul (Turciei — nota red.) am propus părții turce să participe activ la procesele de privatizare care demarează acum în Ucraina", a spus Poroșenko după încheierea întrevederii cu premierul și președintele Turciei.

El a adăugat că în cadrul negocierilor părțile au convenit ca direcția principală a interacțiunii de mai departe între cele două țări va fi aprofundarea cooperării în sectoarele industriei de apărare și aerospațială.

Potrivit lui Poroșenko, Ucraina și Turcia vor extinde colaborarea în domeniul transporturilor internaționale combinate de în containere și vor căuta alte soluții logistice eficiente în condițiile tranzitului limitate pe teritoriul Federației Ruse.

În afară de aceasta, părțile au convenit să fie extinsă participarea Ucrainei și Turciei în proiectele din sfera energetică bilaterale și multilaterale și să fie extinsă cooperare în sfera turistică, inclusiv asupra reducerii costurilor de odihnă în destinațiile turistice turcești pentru cetățenii ucraineni, a adăugat Poroșenko.

Fluxul de știri
0