Un unionist, în tandemn cu proruşii, la cârma prieteniei moldo-române

© Sputnik / Miroslav RotariMihai Ghimpu Михай Гимпу
Mihai Ghimpu Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Propunerea de reorganizare a grupului parlamentar de prietenie cu România se bucură de o atenţie deosebită în presă, datprită componenţei sale care este cel puin în aparenţă una paradoxală.

CHIŞINĂU, 14 mar – Sputnik. Presa de la Chişinău acordă luni o atenţie deosebită procesului de reorganizare a grupurilor parlamentare de prietenie cu mai multe ţări. Detaliul picant ce a suscitat atenţia jurnaliştilor este faptul că în grupul de prietenie cu România, la cârma căruia ar urma să fie avansat liberalul Mihai Ghimpu, ar putea fi în marea sa majoritate din deputaţi socialişti.

Deputaţi PSRM rup harta României Mari - Sputnik Moldova
Politică
De ce socialiştii au rupt harta României Mari în Parlament

Potrivit unui proiect de hotărâre ce se referă la grupurile de prietenie cu parlamentele din 37 de state, în grupul de prietenie cu România preşedinţia ar urma să-i revină liderului liberalilor moldoveni, Mihai Ghimpu, iar pentru echilibru, probabil, în calitate de vicepreşedinte a fost propus deputatul Boris Golovin, la ora actuală neafiliat politic, dar care a intrat în parlament pe lista Partidului Comuniştilor.

Ceilalţi membri propuşi în acest grup sunt din fracţiunea socialiştilor, care sunt consideraţi propuşi.

Este vorba despre deputaţii Vlad Bătrâncea, Vasile Bolea, Corneliu Furculiţă, Oleg Lipskii, Ghenadie Mitriuc, Odnostalco Vladimir şi Marina Radvan.

Unul dintre cei 7 socialişti care ar urma să se ocupe de prietenia moldo-română la nivel parlamentar, deputatul Vlad Bătrâncea, a provocat anterior un scandal prin faptul că a rupt harta României Mari în timpul şedinţei plenare a Parlamentului Republicii Moldova.

Legislatorul moldovean a declarat că astfel a protestat împotriva unor acţiuni ale ministrului moldovean al Educaţiei, liberala Corina Fusu, care, potrivit deputatului socialist, ar fi întreprins acţiuni de natură să conducă la subminarea statului Republica Moldova.

 

Fluxul de știri
0