Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Câte dosare mai au procurorii pe numele lui Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 01/03/2016
Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PLDM Vladimir Filat, ex-premierul Moldovei, ar mai putea fi vizat şi în alte dosare penale.

CHIŞINĂU, 14 mar – Sputnik. Ex-premierul Vladimir Filat, liderul PLDM, acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă, ar putea fi vizat şi în alte dosare penale. Despre aceasta a anunţat avocatul său, Igor Popa. 

Владимир Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Încă un dosar penal îl paşte pe Vladimir Filat

Acesta susţine că la Procuratură s-ar afla şi alte dosare în care este indicat numele lui Filat, iar apărarea încă urmează să ia cunoştinţă de conţinutul materialelor respective.

Procurorul Maria Vieru a precizat pentru Sputnik că Procuratura Generală nu comentează declaraţiile avocatului.

Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza art. 324 alin. (3) lit. b) şi art. 326 alin. (3) lit. a). Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Ex-premierul a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. Acesta se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Fluxul de știri
0