Scandal la bord. Premierul moldovean supus unui control suplimentar

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Delegația guvernamentală a Republicii Moldova, condusă de prim-ministrul Pavel Filip, ar fi fost supusă unui control suplimentar la îmbarcarea în avionul de pe cursa Chișinău-Munchen, din cauza unui incident legat de bagajele de mână, provocat de ofițerii de pază ai premierului.

CHIȘINĂU, 14 mar — Sputnik. Duminică, 13 martie, delegația guvernamentală a Republicii Moldova, în frunte cu premierul Pavel Filip, ar fi fost implicată într-un incident la bordul aeronavei de pe cursa Chișinău-Munchen, relatează Agora, cu referire la informația protalului OMG.

Флаги Евросоюза в Берлине - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În capitala UE se decide soarta europeană a Moldovei

Potrivit informației, membrii delegației ar fi urcat ultimii la bordul avionului ce aparține companiei Lufthansa, iar ofițerii de pază ai prim-ministrului ar fi intervenit în aranjarea bagajelor de mână depozitate de ceilalți pasageri în spațiile speciale amenajate, fapt ce a trezit nemulțumirea călătorilor.

În acest incident ar fi intervenit căpitanul echipajului, care ar fi decis ca toți pasagerii să coboare din avion și să fie supuși unui control suplimentar.

La solicitarea Agora, reprezentanții Guvernului de la Chișinău au respins informația privind implicarea delegației guvernamentale în conflictul produs la bordul aeronavei menționate, însă au precizat că verificări suplimentare de securitate, totuși, au avut loc.

Urmare a acestui incident avionul a decolat cu o întârziere de aproximativ o oră și jumătate.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, precum și alți membri ai Guvernului de la Chișinău, participă, în perioada 13-15 martie, la Reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, care se desfășoară la Bruxelles.

Fluxul de știri
0