Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În capitala UE se decide soarta europeană a Moldovei

© Sputnik / Владимир Астапкович / Trecere la banca de fotografiiФлаги Евросоюза в Берлине
Флаги Евросоюза в Берлине - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prim-ministrul Pavel Filip, însoţit de o delegaţie guvernamentală, se află într-o vizită de lucru de două zile la Bruxelles.

CHIŞINĂU, 14 mar – Sputnik. Premierul Pavel Filip se află într-o vizită de două zile la Bruxelles, unde luni va avea loc cea de-a doua Reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană.

Programul vizitei Premierului Pavel Filip la Bruxelles conține mai multe întrevederi cu înalţi oficiali din cadrul structurilor europene. Înainte de sesiunea plenară a Consiliului de Asociere RM-UE, Filip se va întâlni cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Vicepreşedintele Comisiei Europene și cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere. 

European Commission headquaters in Brussels, Belgium - Sputnik Moldova
Anul acesta nu va exista un raport al UE cu privire la Moldova

Marţi, 15 martie, premierul va avea întrevederi cu vicepreşedinții Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, Comisar pentru Uniunea Energiei și Valdis Dombrovskis, Comisar pentru moneda Euro şi dialog social, precum și cu Comisarul pentru politica regională, Corina Crețu.

Şeful Guvernului de la Chișinău se va întâlni cu membrul Parlamentului European, Co-preşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE, Andi Cristea și va purta discuții cu membrii Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

Vizita premierului la Bruxelles se va încheia cu întrevederea pe care o va avea cu Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European.

Prim-ministrul Pavel Filip va reveni la Chișinău miercuri, 16 martie.

Din componenţa delegaţiei guvernamentale, care îl însoțește pe Filip la Bruxelles, fac parte vicepremierii Gheorghe Bălan, Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, precum şi miniştrii Finanţelor, Octavian Armaşu, al Justiţiei, Vladimir Cebotari, Mediului, Valeriu Munteanu, Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan şi Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama.

Fluxul de știri
0