Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Datoriile la creditele neperformante depăşesc patru miliarde de dolari

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaвалюта
валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Fiecare al zecelea împrumut acordat de instituţiile bancare riscă să nu fie restituit. În echivalent financiar, suma „datoriilor riscante" constituie la moment 4,07 miliarde de dolari.

CHIŞINĂU, 14 mar — Sputnik. Potrivit totalurilor pentru 2016, cota creditelor neperformante în sistemul bancar din Moldova s-a majorat cu 0,73% comparativ cu indicatorii din decembrie 2015, constituind 10,68%. Datele aparţin Băncii Naţionale a Moldovei.

Денежные купюры - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vinovaţii de acordarea creditelor neperformante la BEM, pe banca acuzaţilor

Conform sursei, soldul datoriei pentru creditele neperformante în toate băncile din Moldova a atins în prima lună a anului curent 4,07 miliarde de dolari (3,79 de miliarde — în decembrie 2015).

Soldul net al datoriei la creditele neperformante în capitalul normativ total al tuturor băncilor din ţară a crescut într-o lună cu 1,13%, ajungând la 16,18%, iar soldul net al activelor neperformante în capitalul normativ total s-a majorat până la 19,85% (+1,29% în timp de o lună).
Portofoliul de credite al băncilor din Moldova a atins în total la sfârşitul lunii ianuarie 39 de miliarde, 613,1 milioane de lei (38 de miliarde în decembrie 2015).

Fluxul de știri
0