Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

APCE apreciază acţiunile poliţiei moldoveneşti în cadrul protestelor

© Sputnik / Мирослав РотарьПолицейские поблагодарили граждан за то, что они протестовали мирно.
Полицейские поблагодарили граждан за то, что они протестовали мирно. - Sputnik Moldova
Abonare
Co-raportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Valentina Leskaj și Ögmundur Jonásson, au avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

CHIŞINĂU, 24 feb – Sputnik. Co-raportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Valentina Leskaj și Ögmundur Jonásson, au salutat comportamentul poliţiştilor în timpul protestelor care au avut loc la Chişinău de la începutul anului.

Valentina Leskaj și Ögmundur Jonásson s-au aflat într-o vizită de documentare la Chişinău. În cadrul vizitei, raportorii au avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Protest 10/02/2016 Протест - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un nou loc de proteste al opoziției moldovenești: judecătoria sectorului Râșcani

Oficialii au discutat despre procesul de reformare a Ministerului Afacerilor Interne şi despre acţiunile poliţiei orientate spre respectarea drepturilor omului. 

Co-raportorul Ögmundur Jonásson a apreciat faptul că Poliţia nu a intervenit în forţă în cadrul protestelor de la Chişinău, a asigurat ordinea publică fără a ataca protestatarii.

Unul dintre subiectele abordate în cadrul discuţiei ministrului de Interne cu raportorii APCE pentru Moldova a fost și ultragierea polițiștilor. Ministerul Afacerilor Interne a solicitat Consiliului Europei  prin demers oficial susținere în examinarea cadrului legal actual în domeniu și consiliere pe acest subiect.

Fluxul de știri
0