Fost ministru trage un semnal de alarmă: „Vom pune pe butuci ramura!"

© Sputnik / Aleksey Malgavko / Trecere la banca de fotografiiProduse lactate ucrainești
Produse lactate ucrainești - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Într-un comentariu pe o rețea de socializare, fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare scrie că producătorii de lactate trebuie protejați împotriva invaziei mărfurilor ucrainene.

CHIȘINĂU, 14 mar — Sputnik. Fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Ion Sula, a comentat, într-o postare pe o rețea de socializare, știrea despre faptul că Moldova a ajuns a doua piață de desfacere a produselor lactate din Ucraina.

Fabricación de leche - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Producătorii moldoveni de lactate, alarmați de invazia produselor ucrainene

Conform informației publicate de portalul mold-street.com, Republica Moldova a importat în 2015 produse lactate din Ucraina în valoare de 17,2 milioane de dolari, în timp ce exportul acestor produse s-a ridicat la doar 14,4 milioane de dolari.

Ion Sula mai scrie că această ramură ar putea fi distrusă, dacă nu vor fi luate măsuri drastice pentru protejarea producătorilor autohtoni de lactate.

„În anul 2015 am importat produse lactate din Ucraina de 17,2 milioane de dolari! Am importat!!! Fără măsuri drastice de protecție(tarifarea/ne tarifare) a producătorilor autohtoni, vom pune pe butuci ramura!!!", a scris fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

La finele anului trecut, Asociația Producătorilor de Lapte din Moldova a solicitat Guvernului să protejeze producătorii locali de lactate, deoarece nu fac față concurenței cu produsele ieftine din Ucraina.

Fluxul de știri
0