Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Sănătăţii a exmatriculat un student rezident de la Medicină

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a cerut exmatricularea unui medic-rezident de la USMF ”N. Testemițanu” şi concedierea lui de la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie.

CHIŞINĂU, 14 mar – Sputnik. Ministerul Sănătății s-a autosesizat în cazul tinerei Cristina Cernenchi, care a avut de suferit în urma neglijenței și neprofesionalismului unui medic-rezident, angajat al Institutului de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău.

Studenta, în vârstă de 18 ani, a chemat ambulanță în dimineața zilei de 4 martie, acuzând cefalee, grețuri și dureri abdominale. Ambulanța a transportat tânăra la Institutul de Neurologie pentru a i se acorda asistența medicală cuvenită. 

Профессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei medici din Moldova au fost condamnaţi la închisoare pentru malpraxis

Potrivit Ministerului Sănătăţii, medicul de gardă și-a depășit atribuțiile profesionale, tratând tânăra cu nepăsare. Medicul a stabilit un diagnostic eronat și a externat pacienta la ora 04.17, indicând-i tratament la domiciliu.

În scurt timp, starea de sănătate a pacientei s-a agravat. Aceasta a ajuns la Spitalul Clinic ”Sf. Arhanghel Mihail” din Capitală, unde a fost diagnosticată cu apendicită acută și peritonită localizată. Pacienta a fost operată cu succes, în prezent starea ei de sănătate este în afara oricărui pericol.

Cristina Cernenchi i-a povestit ministrului Sănătății și directorului Institutului de Neurologie despre experiența neplăcută prin care a trecut.

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a cerut atât exmatricularea medicului-rezident din cadrul USMF ”N. Testemițanu”, cât și concedierea acestuia de la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie.

La cererea ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, pe 14 martie, va fi convocată o ședință cu reprezentanții USMF ”N. Testemițanu” și ai Asociației Medicilor Rezidenți, în vederea examinării acestui caz și prevenirii incidentelor de acest fel.

Fluxul de știri
0