Anul acesta nu va exista un raport al UE cu privire la Moldova

© SputnikEuropean Commission headquaters in Brussels, Belgium
European Commission headquaters in Brussels, Belgium - Sputnik Moldova
Abonare
Politica europeană de vecinătate va fi supusă unei reforme, iar rapoartele cu privire la situaţia din țările-parteneri acum vor vor fi pregătite mai selectiv, a comunicat Comisia Europeană.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Uniunea Europeană a contramandat publicarea anuală a rapoartelor privind starea de lucruri și prioritățile necesare pentru țările care participă la politica de vecinătate a UE, transmite RIA Novosti cu referire la un comunicat al Comisiei Europene.

”Politica europeană de vecinătate va include câteva metode noi, inclusiv anularea tradiţionalului pachet anual de rapoarte pe țări. Acum rapoartele vor fi făcute mai selectiv, în corespundere cu realitatea și cu calendarul de lucru al fiecărui parteneriat”, a comunicat Comisia Europeană, care a adoptat miercuri noile reguli ale politicii de vecinătate.

Комиссар ЕС по вопросам европейской политики соседства Йоханнес Хан - Sputnik Moldova
Johannes Hahn: Moldova are nevoie de o resetare

La rândul său, comisarul european pentru probleme de extindere şi politici de vecinătate, Johannes Hann a subliniat că  ”nu este nevoie de rapoarte anuale, fără o fundamentare suficientă”.

Rapoartele anuale ale Comisiei Europene se conținea o apreciere privind respectarea angajamentelor asumate de către țările-participante la programului partenerial, dar și direcțiile prioritare de activitate pentru anul în curs. Astfel, în martie 2015, CE a chematat Ucraina să-şi aducă legislația în corespundere cu cel ”de-al treilea pachet energetic” și a declarat că investigarea crimelor de la ”Maidan” și cele de la Odesa este o prioritate a Kievului pentru anul 2015.

Fluxul de știri
0