Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Numărul victimelor atacului terorist de la Ankara a ajuns la 34

© REUTERS / Tumay BerkinAnkara patlama
Ankara patlama - Sputnik Moldova
Abonare
Noi date despre numărul victimelor a comunicat pentru jurnaliști ministrul Sănătății din Turcia, Mehmet Miuezzinoglu. Președintele Turciei, Tayyp Erdogan, a declarat că după atacul terorist, determinarea Turcie în ce privește lupta cu terorismul va fi şi mai puternică.

CHIȘINĂU, 14 mar — Sputnik. Ministrul sănătății al Turciaei, Mehnet Miuezzinoglu, a comunicat că în urma atacului terorist de la Ankara au decedat 34 de persoane, iar 125 au fost rănite, dintre care 19 se află în stare gravă.

Explozia automobilului-capcană a avut loc duminică seara la o stație de autobuz de lângă unul din birourile prim-ministrului Turciei, chiar în centrul capitalei, în momentul în care un număr mare de oameni se afla în stația de transport public. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei clarifică la moment dacă printre cei ce au avut de suferit sunt şi cetățeni moldoveni.

Анкара, теракт. - Sputnik Moldova
Explozie puternică la Ankara, soldată cu zeci de morţi şi răniţi

"Treizeci de persoane au decedat pe loc, patru au decedat la spital. Presupunem că printre cei decedați se află unul sau doi teroriști kamikaze. Au fost rănite 125 de persoane, acestea fiind internate în 14 spitale, 19 dintre acestea aflându-se în stare gravă. Şapte răniţi au fost operați", a declarat ministrul în faţa jurnaliștilor de la Ankara.

Președintele Turciei Tayyp Erdogan a exprimat condoleanțe apropiaților victimelor.

"Din cauza instabilității din regiune, în ultimii ani Turcia este ținta teroriștilor. Organizațiile teroriste și cei care profită de ele, au luat drept țintă cetățenii noștri și merg spre acest scop pe cele mai meschine și mai nerușinate căi. Determinarea noastră de a lupta cu terorismul este și mai mare. Această luptă se va încheia cu succes și teroriștii vor fi îngenunchiaţi", se spune în declarația plasată pe site-ul oficial al președintelui.

În luna februarie, Turcia a fost ţinta altor două atacuri teroriste, care au fost îndreptate împotriva militarilor. Unul a avut loc tot la Ankara, un automobil cu explozibil fiind aruncat în aer în apropiere de clădirile Parlamentului şi a Statului Major, iar al doilea — în sud-estul ţării, ţinta exploziei fiind un convoi militar.

 

Fluxul de știri
0