Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Apel disperat al soţilor Pleşca. Îşi imploră fiul să revină acasă.

© facebook/Nae-Simion PleșcaНае-Симион Плешка с семьей
Нае-Симион Плешка с семьей - Sputnik Moldova
Abonare
Fiul cel mic al deputatului Nae-Simion Pleşca nu a fost găsit încă. Acesta a fugit de acasă în seara zilei de 7 martie, după şi-a împuşcat accidental fratele mai mare, care a decedat pe loc.

CHIŞINĂU, 13 mar — Sputnik. Părinţii lui Sorin Pleșca, Lidia şi Nae-Simion Pleşca, îl imploră să revină acasă, asigurându-l că nu este vinovat de tragicul incident. Aceştia îi roagă pe cei care ştiu unde este băiatul lor să-i anunţe, pentru că doar aşa îl pot ajuta pe acesta.

"Cine vrea şi poate cu adevărat să-l ajute pe Sorin şi pe noi ca părinţi, îi rugăm insistent să ne anunţe pe noi părinţii. Locul lui Sorin e doar alături de mama şi tata lui în căsuţa lui părintească", spune mama lui Sorin într-un mesaj video difuzată de publika.md.

Une arme - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Poliţia oferă detalii despre fiul deputatului Nae-Simion Pleşca

„Sorinel, tu ştii că de atâtea ori mi-ai spus că atunci când nu o să pot şi o să-mi fie greu, tu o să mă ajuţi. Ştiu că nu m-ai minţit. Puiul mamei, acum nu mai pot de dorul tău şi am nevoie să vii acasă să mă îmbrăţişezi şi să fim împreună. Vino puiul mamei cât nu este târziu. Dacă nu vrei să vii, spune unde eşti şi să vină tata să te aducă acasă. Căci fără tine, lumina ochilor mei, noi nu putem trăi", s-a adresat Lidia Pleşca fiului său.

Şi tatăl lui Sorin, politicianul Nae-Simion Pleşca îl roagă cu disperare pe fiul său să se întoarcă acasă: "Sorinaş, adu-ţi aminte te rog de discuţiile şi promisiunile care mi le-ai făcut de atâtea ori. Au fost discuţii sincere, între mine şi tine, despre care am ştiut numai noi doi. Tu mi-ai spus că vei fi sprijinul meu la orice încercare, la orice situaţie când va fi greu, tu vei veni primul să mă ajuţi. Eu am nevoie de tine. Spune unde eşti, să urc în maşină să vin să te aduc acasă. Noi fără tine nu putem să ne continuăm viaţa".

Tragedia s-a produs în seara zilei de 7 martie, în apartamentul deputatului de pe strada Sfatul Ţării din capitală. Potrivit datelor oferite de procurori, împuşcătura a fost efectuată de către fratele mai mic al victimei, dintr-un pistol de model CZ, deţinut legal.

Victima a decedat pe loc. Imediat după producerea crimei, fratele mai mic al victimei, fiind în stare de şoc, a părăsit domiciliul cu maşina tatălui său. A doua zi, pe 8 martie, maşina a fost găsită abandonată în apropiere de oraşul Bălţi.

Procuratura Generală a iniţiat un dosar penal pe faptul decesului fiului mai mare al deputatului Nae-Simion Pleşca.

 

Fluxul de știri
0