Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şoferi reținuți pentru că au comis accidente și au fugit de la locului faptei

© Sputnik / Vladimir PolusatovAccident
Accident - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia a reţinut pe parcursul ultimelor zile trei bărbați care au comis accidente rutiere, inclusiv unul soldat cu deces, și au părăsit ulterior locul acestora.

CHIŞINĂU, 13 mar — Sputnik. Cel mai grav dintre acestea a fost comis la 11 martie, în jurul orei 04.00, când un automobil care se deplasa pe drumul între satul Rubleniţa şi oraşul Soroca a lovit un bărbat de aproximativ 45-50 ani, care se deplasa pe partea dreaptă a carosabilului. În urma multiplelor leziuni corporale, victima a decedat, informează Inspectoratul General al Poliţiei.

Datorită măsurilor speciale de investigaţie întreprinse de angajații IP Soroca, suspectul, un locuitor al satului Rublenița, de 38 de ani a fost reținut pentru 72 de ore.

accident авария - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Peste 120 de persoane au murit anul acesta în accidentele rutiere

Un alt suspect, în vârstă de 54 de ani, a fost reţinut la 11 martie curent. El se afla la volanul unui automobil de marcă "BMW", poliţiştii fiind informaţi că acesta provocase un accident rutier cu două zile mai devreme, după care a plecat de la faţa locului. Accidentul a avut loc pe strada Armenească din capitală, unde BMW-ul a tamponat o altă mașină, de marcă Toyota.

Tot pe 11 martie, un echipaj de patrulare a fost anunțat că în apropiere de localitatea Ordășei din raionul Telenești s-a produs un accident rutier cu implicarea unei mașini de marcă "Skoda Octavia". Cea de-a doua mașină implicată în accident dispăruse de la locul faptei.

„În baza semnalmentelor reținute de șoferul autovehiculului "Skoda", dar și a pieselor rămase din mașina avariată, în scurt timp inspectorii de patrulare au reținut șoferul de 21 de ani care a părăsit locul accidentului", notează sursa.

Potrivit legislației penale a Republicii Moldova, pentru părăsirea locului accidentului rutier se prevede o pedeapsă cu amendă de până la 10.000 lei sau cu închisoare de până la 2 ani, iar pentru,,Încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei rutiere de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane" se prevede închisoare de la 3 la 7 ani.

Fluxul de știri
0