Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 120 de persoane au murit anul acesta în accidentele rutiere

© IGPaccident авария
accident авария - Sputnik Moldova
Abonare
Viteza excesivă rămâne a fi principala cauză a producerii accidentelor rutiere, soldate de cele mai dese ori cu pierderi de vieţi omeneşti.

CHIŞINĂU, 12 nov – Sputnik. Inspectoratul Naţional de Patrulare a documentat, în primele 10 luni ale acestui an, aproape 127 de mii de conducători auto care au depășit limita de viteză. Viteza excesivă rămâne a fi principala cauză a producerii accidentelor rutiere, soldate de cele mai dese ori cu pierderi de vieţi omeneşti. 

Автомобиль стоит у стоп-линии перед пешеходным переходом - Sputnik Moldova
Societate
La Chișinău, pietonii sunt accidentați chiar pe zebră

În această perioadă, pe drumurile țării s-au produs 606 accidente rutiere din cauza depășirii limitei de viteză şi a neadaptării la condițiile meteo. În urma acestora, 123 de persoane au decedat, iar 727 s-au ales cu traumatisme. 

Cel mai des viteza excesivă este şi cauza tamponării pietonilor. Şoferii nu reuşesc să reacţioneze la timp, iar cei care traversează strada nu au timp să evite mașina care se apropie cu viteză.

 Polițiștii de patrulare desfășoară periodic operațiunea „Viteza”, lecții de educație rutieră în școli, campanii și spoturi sociale, pentru a preveni comiterea accidentelor rutiere, a sensibiliza și disciplina conducătorii auto.


Fluxul de știri
0