Românii au donat peste 5000 de cărţi Universităţii de Stat din Moldova

© www.octavianmosin.info Octavian Moşin
Octavian Moşin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cu sprijinul Asociaţiei „Ortodoxia Tinerilor" din Galaţi, timp de un an s-au adunat peste 5 mii de cărţi religioase pentru biblioteca Universităţii de Stat din Moldova.

CHIŞINĂU, 13 mar — Sputnik. Timp de un an biblioteca Universităţii de Stat din Chişinău s-a îmbogăţit cu peste 5 mii de cărţi religioase, care au fost adunate din România cu sprijinul Asociaţiei „Ortodoxia Tinerilor" din Galaţi, scrie pe blogul său Preotul Octavian Moşin, Paroh al Bisericii "Întâmpinarea Domnului" a Universităţii de Stat din Moldova.

"Cu suportul Asociaţiei „Ortodoxia Tinerilor" din Galaţi, România, timp de un an s-au adunat peste 5 mii de cărţi religioase pentru biblioteca Universităţii de Stat din Moldova".

Delegaţia Republicii Moldova în vizită la Bucureşti, România - Sputnik Moldova
Romania transmite astăzi primul lot de ajutor umanitar Republicii Moldova

Ultimele 300 de cărţi i-au fost transmise sâmbătă, 12 martie, părintelui Octavian Moşin, responsabil de bibliotecă, de către preşedintele Asociaţiei, Claudiu Bălan. Cărţile au fost adunate în oraşele Galaţi, Iaşi şi Bucureşti, dar transmise de la credincioşi din mai multe zone ale României. Unii au transmis cărţile direct la Chişinău.

Biblioteca de Carte Religioasă este unica bibliotecă dotată cu atâtea cărţi, fiind catalogată conform cifrului, titlurile fiind accesibile în format electronic prin Internet.

Potrivit informaţiei de pe blog, Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor" îşi propune să organizeze conferinţe şi în alte oraşe din România, colectând noi titluri de carte religioasă pentru necesităţile studenţilor, profesorilor, dar şi a credincioşilor din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0