Romania transmite astăzi primul lot de ajutor umanitar Republicii Moldova

© Preşedinţia Republicii MoldovaDelegaţia Republicii Moldova în vizită la Bucureşti, România
Delegaţia Republicii Moldova în vizită la Bucureşti, România - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, 10 martie curent, Republica Moldova va recepţiona prima parte din ajutorul umanitar acordat de către România din rezervele sale materiale.

CHIŞINĂU, 10 mar – Sputnik. Astăzi ar urma să fie transmis Chişinăului primul lot de ajutor umanitar din partea României acordat Republicii Moldova, susţin unele surse guvernamentale.

Un comunicat ce confirmă această informaţie a fost difuzat şi de Ambasada României în Republica Moldova, iar în presa de la Chişinău au apărut o serie de detalii privind conţinutul primului lot de ajutor umanitar nerambursabil acordat Moldovei de către România.

Nicolae Timofti şi Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Decis: Guvernul României va acorda ajutor umanitar Moldovei

Din informaţiile ce au fost făcute publice până la ora actuală rezultă că joi Chişinăul va recepţiona zeci de tone de zahăr, ce va fi adus cu opt camioane.

Lotul de ajutor umanitar din partea României va fi stocat în depozitele Agenţiei Rezervelor Materiale din subordonarea Guvernului, după care va fi distribuit familiilor nevoiaşe.

Decizia de a acorda ajutor umanitar nerambursabil Republicii Moldova a fost luată recent de autorităţile de la Bucureşti după ultima vizită în România a preşedintelui moldovean, Nicolae Timofti. Chişinăul a solicitat şi un credit rambursabil în mărime de 150 de milioane de euro, dar Bucureştiul vrea ca autorităţile moldovene să facă mai întâi o serie de reforme. În schimb a fost luată decizia acordării unui ajutor umanitar nerambursabil, ce va fi distribuit direct persoanelor nevoiaşe din Republica Moldova. Este vorba despre produse alimentare în valoare de 16,69 milioane de euro, ce vor fi scoase din rezerva naţională a României şi vor fi transportate cu mijloacele de transport ale acestei entităţi.

Fluxul de știri
0