Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Migraţie de primăvară. Primari aleşi pe listele PLDM au părăsit formaţiunea

© SputnikВ социальных сетях появился видеоролик, на котором запечатлено как ассенизаторская машина разгрузила содержимое бочки у офиса ЛДПМ.
В социальных сетях появился видеоролик, на котором запечатлено как ассенизаторская машина разгрузила содержимое бочки у офиса ЛДПМ. - Sputnik Moldova
Abonare
Dezintegrarea Partidului Liberal Democrat continuă. După arestarea liderului formaţiunii, demiterea Guvernului condus de exponentul PLDM şi decizia de a nu participa la guvernare, tot mai mulţi membri din partidul fostului premier, Vladimir Filat, părăsesc rândurile acestuia.

CHIŞINĂU, 12 mar — Sputnic. Astfel, încă zece primari din ţară, care au fost aleşi pe listele PLDM, au anunţat că părăsesc formaţiunea pentru a adera la PDM.

Într-o Declaraţie semnată de aceştia, foştii peledemişti menţionează că nu se mai simt demult cu adevărat membri ai respectivului partid, deoarece nu au fost de acort cu deciziile luate de fruntaşii acestuia şi nu au fost consultaţi înainte de adoptarea lor.

„În aceste condiţii, este şi firesc să anunţăm plecarea noastră dintr-un partid care nu mai este al primarilor, nu mai este al pro-europenilor, nu mai este nici măcar al cetăţenilor care de 6 ani de zile şi-au pus încrederea în el", se spune în Declaraţia celor zece primari.

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
În PLDM vor rămâne doar portarul și dereticătoarea

Totodată, ei au precizat că îşi vor duce până la capăt mandatele şi vor activa în continuare în fruntea primăriilor, respectând voturile ţi încrederea acordată de cetăţeni.

„Transfugii" au anunţat că vor adera la „echipa primarilor de nădejde de la PLDM", deoarece împărtăşesc „aceeaşi determinare cu democraţii" privind transformările care ar trebui să aibă loc în ţară.

PLDM a început să-şi piardă rapid influenţa după arestarea liderului PLDM, Vlad Filat, cercetat în dosarul fraudelor bancare, iar ulterior şi după demiterea pentru corupţie a Guvernului Streleţ.

Liberal-democraţii şi-au anunţat retragerea în opoziţie, însă o parte dintre deputaţii PLDM au votat pentru învestirea Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Aceşti parlamentari, cu excepţia lui Valeriu Ghileţchi, au fost excluşi din fracţiunea PLDM, formaţiunea şubrezindu-şi astfel esenţial poziţiile şi în Parlament.

Ulterior, după anunţarea retragerii PLDM în opoziţie, a urmat o serie de plecări din formaţiune a primarilor şi consilierilor, care s-au arătat revoltaţi de nedorinţa conducerii partidului de a participa la guvernare.

Fluxul de știri
0