Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât costă obţinerea frauduloasă a permiselor de conducere

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul Naţional Anticorupţie a reţinut un fost funcţionar din Edineţ care pretindea mită în schimbul facilitării obţinerii garantate a permisului de conducere auto.

CHIŞINĂU, 12 mar — Sputnik. Ofiţerii DGT „Nord" a CNA şi procurorii anticorupţie investighează mai multe cazuri de trafic de influenţă pentru obţinerea frauduloasă a permiselor de conducerea.

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pe drumurile Moldovei circulă peste o mie de şoferi fără permis

Potrivit Centrului Anticorupţie, un fost angajat al Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto(SITCCA) din Edineț a fost reţinut pentru trafic de influenţă.

Sursa menţionează că, potrivit denunţătorilor, bărbatul ar fi pretins și primit 650 de euro, într-un caz şi 6 000 de lei, în altul, pretextând că ar putea influenţa persoane publice din cadrul mai multor instituţii de profil, în scopul determinării susţinerii favorabile a examenului de calificare şi obţinerea ulterioară a permisului de conducere auto pentru diferite categorii.

„În ambele cazuri au fost pornite câte o cauză penală în temeiul art. 326 alin. (2), lit. b) Cod Penal, alte două denunţuri fiind în proces de examinare", se precizează în comunicatul CNA.

În cadrul dosarului, au fost autorizate şi executate patru percheziţii, în urma cărora au fost acumulate probe concludente care confirmă activitatea infracţională a suspectului. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale.

Fluxul de știri
0