Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moţiunea simplă contra lui Şalaru nu a fost susţinută de Parlament

© Sputnik / Мирослав РотарьAnatol Şalaru Ion Sula
Anatol Şalaru Ion Sula - Sputnik Moldova
Abonare
Moţiunea simplă prin care Parlamentul ar fi susţinut ideea demisiei lui Anatol Şalaru a acumulat mai puţine voturi decât ar fi fost necesare pentru aprobarea acesteia.

CHIŞINĂU, 11 mar — Sputnik. Numărul deputaţilor care au votat pentru moţiunea simplă semnată de comunişti şi de socialişti, ce vizează activitatea ministrului Apăririi, Anatol Şalaru, a fost insuficient pentru adoptarea acesteia.

Anatol Şalaru Анатол Шалару - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Interviu exclusiv cu ministrul Apărării: cine va fi şeful Marelui Stat Major

Pentru adoptarea moţiunii au votat numai 25 de deputaţi.

Semnatarii moţiunii au susţinut că liberalul Anatol Şalaru ar fi încălcat Constituţia Republicii Moldova prin faptul că a făcut declaraţii referitoare la aderarea Republicii Moldova la NATO, precum şi declaraţii despre unirea ţării cu România.

Potrivit deputaţilor comunişti şi celor socialişti, Şalaru ar fi pus în pericol securitatea Republicii Moldova şi ar fi încălcat prevederea referitoare la neutralitatea permanentă.

Ministrul liberal a respins toate acuzaţiile, afirmând că acţionează în strictă conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.

Comuniştii şi socialiştii l-au mai acuzat pe Şalaru că acesta ar fi comis o serie de nereguli în activitatea sa de gestionare a sectorului de apărare naţională şi că ar fi operat demiteri, dar şi numirea în funcţii a unor rude.

Fluxul de știri
0