Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul a decis: Sergiu Cioclea este noul Guvernator al BNM

© Parlamentul Republicii MoldovaSergiu Cioclea, Guvernatorul BNM
Sergiu Cioclea, Guvernatorul BNM - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii au votat pentru numirea lui Sergiu Cioclea în funcţia de Guvernator al Băncii Naţionale. Acesta a fost selectat de o comisie specială, fiind propus ulterior Parlamentului de către spicherul Andrian Candu.

CHIŞINĂU, 11 mar – Sputnik. Vineri, Parlamentul l-a numit pe Sergiu Cioclea în funcţia de Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei. El va prelua această funcţie la 11 aprilie curent. Mandatul Guvernatorului BNM, potrivit legii, este de 7 ani.

Sergiu Cioclea - Sputnik Moldova
Politică
Sergiu Cioclea are soluţii

După lungi dezbateri, pentru susţinerea candidaturii lui Cioclea la şefia BNM au votat 61 de deputaţi.

Sergiu Cioclea a fost declarat învingător de către Comisia pentru selectarea candidatului la funcţia de Guvernator al BNM. La concurs s-au înscris în total nouă pretendenţi.

Ulterior, spicherul Andrian Candu i-a propus Parlamentului să-l numească pe Sergiu Cioclea în funcţia de guvernator al BNM.

Noul şef al regulatorului financiar naţional a declarat anterior că are deja în minte mai multe soluţii pentru redresarea situaţiei sectorului financiar-bancar. Printre altele, el a declarat că una dintre măsurile ce i se par prioritare este facilitarea accesului persoanelor fizice la credite.

Tot vineri, Parlamentul a luat act de demisia Guvernatorului şi viceguvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu şi Marin Moloşag.

Fluxul de știri
0