Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atacatorii de la casa lui Drăguţanu, aproape identificaţi

© Sputnik / Мирослав РотарьДом Дрэгуцан
Дом Дрэгуцан - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au identificat mai mulţi suspecţi în cazul atacului cu grenadă asupra casei guvernatorului Dorin Drăguţanu. Acestora le-ar putea fi atribuit în curând statut de bănuiţi.

CHIŞINĂU, 11 mar – Sputnik. Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat vineri că poliţia a identificat mai multe persoane care au aruncat o grenadă în curtea casei guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguţanu.  

Jizdan a precizat că acum aceste persoane au statutul de suspect, dar nu este exclus că ele vor fi învinuite de atac terorist asupra casei lui Drăguţanu.

„Sunt persoane suspecte pe acest caz. Acestea nu au acum alt statut special în cadrul cauzei penale”, a declarat ministrul care nu a exclus ca în cadrul investigaţiilor aceste să obţină statutul de bănuit. 

Ofiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce riscă autorii atacului comis asupra casei guvernatorului BNM

Jizdan a precizat că întreaga activitate pe cauza penală este dirijată de procuratură care ştie până unde are voie să comunice detalii.

Incidentul a avut loc la 1 februarie, ora 02:40, când guvernatorul BNM şi membrii familiei sale se aflau în casă. În rezultatul deflagraţiei nu au suferit persoane, fiind deteriorate doar elemente ale construcţiei.

Procuratura a deschis un dosar penal în cazul atacului cu grenadă ofensivă asupra casei lui Drăguţanu. Dosarul penal este intentat pe infracţiunea prevăzută de articolul 278 din Codul penal al Republicii Moldova (Actul terorist).

Autorii atacului cu grenadă riscă închisoare de la 8 până la 15 ani.

Fluxul de știri
0