Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce riscă autorii atacului comis asupra casei guvernatorului BNM

© Sputnik / Miroslav RotariOfiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii
Ofiteri SIS in timpul perchezitiilor la sediul lui Retano Usatii - Sputnik Moldova
Abonare
În cazul în care vor fi identificaţi şi deferiţi justiţiei, autorii atacului cu grenadă ofensivă, comis asupra casei Guvernatorului BNM, riscă ani grei de puşcărie.

CHIŞINĂU, 1 feb – Sputnik. Autorii atacului cu grenadă, comis în această noapte l aora 02:40 asupra locuinţei lui Dorin Drăguţanu, în momentul în care toţi membrii familiei erau în casă, riscă circa zece ani de închisoare.

„Pentru infracţiunea respectivă, norma penală prevede închisoare de la 8 până la 15 ani”, a informat serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Explozie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Atac terorist la Chişinău. Cine a fost ţinta acestuia

Sursa aminteşte că dosarul penal este intentat pe infracţiunea prevăzută de articolul 278 din Codul penal al Republicii Moldova (Actul terorist).

Investigaţiile sânt efectuate de către un grup mixt de urmărire penală, cu participarea procurorilor Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze de criminalitate organizată şi excepţionale a Procuraturii Generale, ofițeri de investigații din cadrul poliției și Serviciului de Informații și Securitate, a mai menţionat sursa.

Anterior Procuratura a anunţat că în legătură cu cazul atacului cu grenadă ofensivă asupra casei Guvernatorului BNM a fost pornită urmărirea penală. Incidentul a avut loc la 1 februarie, ora 02:40, când Guvernatorul BNM şi membrii familiei sale se aflau în casă.

În rezultatul deflagraţiei nu au suferit persoane, fiind deteriorate doar elemente ale construcţiei.

Fluxul de știri
0