Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În blocurile locative din Orhei vor fi schimbate lifturile

© Sputnik / Алексей НичукинУстановка лифта в жилом доме. Архивное фото
Установка лифта в жилом доме. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria din Orhei va verifica starea tuturor ascensoarelor care funcționează în blocurile cu multe etaje și va lua o decizie cu privire la repararea sau schimbarea acestora.

CHIȘINĂU, 10 feb — Sputnik. În blocurile cu multe etaje din Orhei lifturile vechi vor fi schimbate cu altele noi, transmite serviciul de presă al administrației oraşului.

Potrivit sursei, primăria din Orhei a anunțat selectarea agenților economici care vor putea participa la înlocuirea ascensoarelor din blocurile de locuit.

Ilan Şor - Sputnik Moldova
Societate
Primarul de Orhei se poate lăuda cu o nouă realizare

Decizia a fost luată după ce au parvenit mai multe plângeri de la locatari. Aceştia au atras atenţia administraţiei asupra stării dezastruoase a lifturilor vechi.

Astfel de plângeri au scris atât unii cetăţeni în mod individual, cât şi asociaţiile de locatari.

"Ascensoarele vechi, potrivit orheienilor, sunt periculoase pentru viața și sănătatea oamenilor", au subliniat reprezentanții primăriei.

Potrivit rezultatelor unei evaluări complexe a funcționalității tuturor ascensoarelor instalate în blocurile locative din Orhei, primăria orașului va lua o decizie cu privire la repararea sau înlocuirea lor.

"Noile ascensoare trebuie să corespundă standardelor de securitate, să aibă un grad înalt de siguranță şi, cel mai important, acestea nu trebuie să fie scumpe în  exploatare", a mai menţionat primăria Orhei.

Fluxul de știri
0