Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorul Rusiei și liderul Transnistriei au discutat mai multe probleme

© Sputnik / Ирина ЛяховаВстреча в Тирасполе Мухаметшина с Шевчуком
Встреча в Тирасполе Мухаметшина с Шевчуком - Sputnik Moldova
Abonare
Continuarea dialogului între Moldova și Transnistria, dar și problemele social-economice au constituit principalele teme de discuţie la întâlnirea liderului transnistrean cu șeful diplomației ruse în RM, care a avut loc la Tiraspol.

Tiraspol, 11 mar — Sputnik, Irina Leahova. În cadrul întâlnirii, ambasadorul FR în Republica Moldova Farit Muhanetșin și președintele nerecunoscute RMN Evghenii Șevciuk au discutat mai multe chestiuni ce țin de dezvoltarea relațiilor bilaterale, dar și probleme ale reglementării transnistrene, a comunicat serviciul de presă al liderului regiunii.

Река Днестр - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Abordări constructive în dialogul moldo-rus în dosarul transnistrean

Diplomatul rus s-a exprimat în favoarea continuării procesului de tratative dintre Chișinău și Tiraspol.

De asemenea, Farit Muhametșin și Evghenii Șevciuk au discutat despre situația actuală a întreprinderilor industriale exportatoare mari din Transnistriei, fiind avansate propuneri ce ar permite rezolvarea unor probleme tehnice ale industriei ușoare și stimularea exportului producției acestor întreprinderi în Federația Rusă.

În cadrul discuției au fost abordate și chestiuni privind ajutorului umanitar acordat Transnistriei de către Rusia, dar și realizarea acțiunilor consacrate sărbătoririi Zilei Victoriei din anul 2016.

Fluxul de știri
0