Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Abordări constructive în dialogul moldo-rus în dosarul transnistrean

© Sputnik / Н. Козловский / Accesați arhiva multimediaРека Днестр
Река Днестр - Sputnik Moldova
Abonare
Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a discutat cu reprezentantul special al Federaţiei Ruse în reglementarea transnistreană, Serghei Gubarev despre procesului de negocieri şi identificarea unei soluţii pentru conflictul transnistrean.

CHIŞINĂU, 16 feb – Sputnik. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu reprezentantul special al Federaţiei Ruse în reglementarea transnistreană, Serghei Gubarev.

Oficialii au făcut o scurtă trecere în revistă a evoluţiilor în dosarul transnistrean, au discutat despre unele aspecte ale dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol, precum şi despre perspectivele de avansare în procesul de negocieri. 

 „Viceprim-ministrul l-a informat pe diplomatul rus despre priorităţile şi angajamentele Guvernului pe termen scurt şi mediu, insistând, în mod special, asupra necesităţii dinamizării procesului de negocieri, intensificării activităţii grupurilor sectoriale de lucru pentru consolidarea măsurilor de încredere şi a tuturor platformelor de dialog existente. A vorbit despre importanţa continuării fără precondiții a negocierilor în formatul „5+2”, cu orientarea eforturilor spre identificarea unei soluţii viabile și comprehensive pentru conflictul transnistrean”, informează Biroul pentru Reintegrare.

Тирасполь - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Candu nu a exclus atribuirea unui statut special pentru Transnistria

Interlocutorii au mai discutat despre necesitatea menţinerii stabilităţii în Zona de Securitate, problema liberei circulaţii şi cea a respectării drepturilor omului în regiune, precum şi despre importanţa deblocării accesului fermierilor din raionul Dubăsari la terenurile agricole aflate după traseul Camenca-Tiraspol.

O altă temă a vizat perspectiva organizării în timpul apropiat a vizitei mediatorilor şi observatorilor la Chişinău şi Tiraspol.

Reprezentantul special al Federaţiei Ruse în reglementarea transnistreană a dat asigurări că în cadrul vizitei pe care urmează să o întreprindă la Tiraspol va aborda problemele enunţate de vicepremier şi va transmite semnale pozitive în vederea găsirii unor soluţii favorabile intereselor locuitorilor de pe ambele maluri, menţionând că pledează pentru abordări constructive şi mizează pe o colaborare eficientă.  


Fluxul de știri
0