Declarații dure: „UE, asasinul economic al României"

© Bogdan Diaconu, FacebookPreședintele Partidului România Unită , Bogdan Diaconu
Președintele Partidului România Unită , Bogdan Diaconu - Sputnik Moldova
Abonare
Impunerea Guvernului Cioloș la conducerea României a avut drept scop cedarea ultimelor comori ale economiei românești, nu doar a Portului Constanța, ci și a Complexului Energetic Oltenia, privatizându-le pe nimic, așa cum s-a tot făcut în ultimii 26 de ani, afirmă președintele Partidului România Unită.

CHIȘINĂU, 11 mar — Sputnik. „UE, asasinul economic al României! Dacian Cioloș vrea să le cedeze olandezilor Portul Constanța" este titlul unei postări pe o rețea de socializare a președintelui Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu.

Liderul PRU afirmă că Dacian Cioloș a dat de înțeles, în declarația făcută înainte de a pleca la Haga, că este dispus să cedeze Portul Constanța în schimbul promisiunii intrării României în Spațiul Schengen. "Proiecte mai concrete în interes olandez în domeniul transporturilor", îl citează Diaconu pe premierul român, întrebându-se dacă „obligația premierului României este să negocieze proiecte în interes olandez sau ar trebui să apere interesul românesc?"

Bogdan Diaconu mai spune că România a plătit scump pentru apartenența la Uniunea Europeană, iar statul român a avut mult de suferit.

„Cioloș reia astfel tehnica cedării pe care Guvernele din România au practicat-o de fiecare dată când au vrut ceva de la UE. Am plătit astfel apartenența noastră destul de inutilă și de marginală la UE cu multe privatizări păguboase în care statul român a avut numai de suferit, exemplul OMV Petrom fiind o dovadă care a ajuns recent la cunoștința publicului după ce Curtea de Conturi a descoperit că OMV nu și-a respectat angajamentele din contractul de privatizare!", a menționat politicianul.

Președintele Partidului România Unită , Bogdan Diaconu - Sputnik Moldova
Diaconu: Clubul homosexualilor să fie în clădirea Ambasadei Olandei

Președintele PRU mai scrie că "Scopul impunerii Guvernului Cioloș la conducerea României a fost cedarea ultimelor comori ale economiei românești, nu doar a Portului Constanța, ci și a Complexului Energetic Oltenia, privatizându-le pe nimic, așa cum s-a tot făcut în ultimii 26 de ani".

Diaconu subliniază că cedările din suveranitatea economică a României trebuie să înceteze, chiar mai mult, bunurile statului trebuie recuperate în cazurile în care companiile străine nu și-au respectat obligațiunile contractuale.

„UE se comportă față de România nu ca un partener, ci ca un asasin economic!", a concluzionat Bogdan Diaconu, precizând că toată industria și toate obiectivele strategice ale României au fost cedate într-un mod ce poate fi calificat ca vânzare de țară. 

Fluxul de știri
0