Un alt furt al miliardului a eșuat din cauza… ortografiei

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaвалюта
валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Rezervele în valută și aur ale Bangladeshului, care se păstrează în Banca Federală de Rezerve din New York, erau pe cale să aibă aceeași soartă ca şi sistemul bancar al Moldovei.

CHIȘINĂU, 11 mar — Sputnik. Hackerii care au încercat să scoată un miliard de dolari de pe conturile Băncii Centrale din Bangladesh s-au ales cu o sumă considerabil mai mică din cauza unei greșeli regretabile (pentru ei), transmite RIA Novosti cu referire la agenția Reuters.

La începutul lunii februarie, un grup de răufăcători a spart sistemul Băncii Centrale din Bangladesh. Aflând datele conturilor bancare, hackerii au solicitat Băncii Federale de Rezerve din New York (cea mai mare din cele 12 bănci de rezervă care fac parte din componența Sistemului Federal de Rezerve al SUA), unde se păstrează rezervele în aur și valută ale Bangladeshului, efectuarea unui transfer bănesc de pe conturile  Băncii Centrale, pe cele ale organizației necomerciale „Shalika Foundation" din Sri Lanka și Filipine.

Государственный флаг США на здании министерства торговли в Вашингтоне - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Washingtonul, atent la persoanele implicate în scandalul bancar din Moldova

Însă așii în domeniul spargerilor informaționale au comis o greșeală în denumirea organizației, scriind în loc de „foundation" (așa cum e corect), „fandation".

Hackerii au adresat patru cereri pentru care au primit peste 81 de milioane de dolari, aceasta fiind considerată una dintre cele mai mari fraude bancare. La a cincea solicitare ei au comis o greșeală de ortografie, fapt ce a pus în gardă conducerea Băncii Federale de Rezerve care a anulat transferul următoarei sume de 20 de milioane de dolari.

Autoritățile din Bangladesh dau vina pentru cele întâmplate pe conducerea băncii americane, care nu a acordat atenție faptului că o sumă impunătoare este transferată de pe conturi de stat pe conturi particulare.

În urma investigațiilor efectuate de agenție, s-a constatat că denumirea „Shalika Foundation" nu există în lista organizațiilor necomerciale înregistrate în Sri Lanka.

Fluxul de știri
0