Războiul informaţional de pe piaţa petrolieră

© Sputnik / Оксана Мамлина / Accesați arhiva multimediaPlatformă petrolieră, СПБУ "Мурманская" во Вьетнаме
Platformă petrolieră, СПБУ Мурманская во Вьетнаме - Sputnik Moldova
Abonare
În preajma întâlnirii de la Moscova a reprezentanţilor ţărilor exportatoare de petrol, în presă au apărut informaţii că evenimentul nu va mai avea loc. Mai mulţi experţi califică aceasta drept o dezinformare.

CHIŞINĂU, 11 mar – Sputnik. Preţurile la petrol continuă să crească, în pofida unor informaţii neconfirmate oficial precum că întâlnirea ce urmează să aibă loc în timpul apropiat la Moscova, între reprezentanţii mai multor ţări exportatoare, ar fi fost contramandată.

Experţii agenţiei Alpari susţin că informaţiile strecurate în presă despre faptul că mai multe ţări exportatoare de petrol nu vor fi reprezentate la întâlnirea de la Moscova nu este altceva decât o dezinformare.

Предприятие ООО РН-Пурнефтегаз в Ямало-Ненецком автономном округе, PETROL - Sputnik Moldova
Petrolul s-ar putea scumpi esenţial. Care este motivul

Mai mult, în opinia experţilor, probabilitatea că întâlnirea va avea loc este foarte mare, deoarece un număr foarte mare de ţări îşi arată disponibilitatea de a discuta problemele de pe piaţa petrolieră internaţională şi de a lua de comun acord decizii în vederea stabilizării acesteia.

Mai mult decât atât, şi unele companii petroliere din SUA manifestă interes pentru o asemenea întâlnire. Chiar dacă Washingtonul oficial nu se arată interesat de eveniment, mai multe companii care exploatează zăcămintele de şist au declarat că ar lua parte cu plăcere la asemenea discuţii.

Este de menţionat faptul că în prima jumătate a lui martie barilul de Brent s-a scumpit cu 12 la sută, iar la ora actuală acesta este comercializat la preţul de 40,7 dolari. Barilul de petrol de marca WTI costă 38,5 dolari.

Fluxul de știri
0