Petrolul s-ar putea scumpi esenţial. Care este motivul

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaПредприятие ООО РН-Пурнефтегаз в Ямало-Ненецком автономном округе, PETROL
Предприятие ООО РН-Пурнефтегаз в Ямало-Ненецком автономном округе, PETROL - Sputnik Moldova
Abonare
Preţul barilului de petrol ar putea creşte esenţial, dacă mai multe ţări care extrag hidrocarburi vor lua în cadrul OPEC decizii de stabilizare a pieţei.

CHIŞINĂU, 4 feb – Sputnik. Preţul petrolului continuă să crească pe parcursul zilei de joi. Barilul de marca Brent a ajuns să fie cumpărat cu 35 de dolari, iar WTI – cu 32,3 dolari. Economiştii admit noi valuri de scumpiri ale petrolului, dar subliniază că acestea nu vor fi spectaculoase.

Platformă petrolieră, СПБУ Мурманская во Вьетнаме - Sputnik Moldova
Experţi: preţul petrolului ar putea să-şi reia creşterea

Mai mult, potrivit experţilor de la Alpari, până la finele acestei săptămâni barilul de Brent ar putea să se scumpească până la 38 de dolari, chiar dacă joi petrolul s-a ieftinit, după scumpirea înregistrată miercuri.

Speculanţii de la burse reacţionează în aceste zile mai puţin la statisticile în mare parte pozitive americane şi britanice. Aceştia sunt în aşteptarea deciziilor OPEC, or, anterior mai multe ţări producătoare de petrol şi-au anunţat intenţia de a lua măsuri de stabilizare a pieţei petroliere.

„Dacă o întâlnire în cadrul OPEC va avea loc, aceasta ar putea să determine o scumpire esenţială a petrolului”, susţin experţii Alpari.

Totodată, ei atrag atenţia asupra faptului că pe piaţă persistă excesul de ofertă, pe fundalul scăderii consumului de petrol în principale ţări ale căror economii consumă respectiva hidrocarbură.

Fluxul de știri
0