Moldova ar putea fi tranzitată de refugiații din Orientul Mijlociu

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaМигранты в аэропорту
Мигранты в аэропорту - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Biroului pentru Migrație și Azil Olga Poalelungi consideră că în privinţa migranților din Orientul Apropiat trebuie să acționăm în funcţie de situație.

CHIȘINĂU, 10 mar — Sputnik. În contextul în care multe state din Europa își închid hotarele cu vecinii lor de la sud pentru a evita creșterea fluxului de migranți din Orientul Mijlociu, șeful Biroului Național pentru Migrație și Azil al Ministerului de Interne al Republicii Moldova, Olga Poalelungi, nu exclude că o parte din refugiați vor încerca să ajungă în Europa prin Moldova.

"Situația migrațională din UE este cu adevărat critică. Este posibil ca măsurile de protecție a hotarelor pe care le iau țările europene să determine migranții să se orienteze spre Moldova și spre Ucraina. Deși, cred, acest lucru nu va avea aceeaşi amploarea ca în țările din regiunii Europei de sud", a menţionat Poalelungi.

emigranți - Sputnik Moldova
România este obligată să primească 6205 refugiaţi, în timp de doi ani

Potrivit acesteia, Moldova nu exclude aceste riscuri și se pregăteşte de o posibilă necesitate de a rezolva asemenea probleme.

La întrebarea dacă sunt prevăzute în bugetul de stat mijloace suplimentare pentru amplasarea și alimentarea provizorie a refugiaților, Poalelungi a răspuns că "vom reieși din situația care va apărea".

Mai trebuie să adăugăm că problema interacțiunii dintre UE cu alte state în chestiunea migranților este una destul de amplă. Dar un singur lucru este deja clar — joi, reprezentantul Comisiei Europene pentru Migrație și Afaceri Interne Natasha Berto, a declarat că Comisia Europeană nu planifică să încheie cu Rusia nici un fel de acord în ceea ce privește problema migranților.

Fluxul de știri
0