România este obligată să primească 6205 refugiaţi, în timp de doi ani

© Sputnik / Sergey Poterjaev / Accesați arhiva multimediaemigranți
emigranți - Sputnik Moldova
Abonare
Peste şase mii de imigranţi vor fi trimişi în România din Italia şi Grecia, conform mecanismului de relocare a refugiaţilor din aceste două ţări în statele membre ale UE, chiar dacă România a vota împotrivă la Consiliul JAI.

Chişinău, 24 feb — Sputnik. Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a anunţat la 23 februarie că România va primi în următorii doi ani în total 6.205 refugiaţi. Primii 11 vor ajunge la Galaţi pe 3 martie, transmite portalul euractiv.ro.

Chiar dacă România a votat împotriva cotelor propuse la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne din cadrul Consiliului European, majoritatea calificată a acestei structuri a votat cota de imigranţi care trebuie să fie acceptaţi în următorii doi ani, este vorba de 4500 de persoane.

Прохожие во время урагана в Кельне - Sputnik Moldova
În Germania crește numărul celor nemulțumiți de creşterea fluxului de migranți

Anul acesta România urmează să primească 1.705 refugiaţi, conform angajamentului voluntar al autorităţilor române.

La moment, IGI a cerut Italiei un număr de 190 de refugiaţi, iar Greciei 125.

Acest anunţ a fost făcut în cadrul dezbaterilor pe tema imigranţilor, desfăşurate la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, însă nu au fost date detalii privind ţara de origine a acestor refugiaţi.

Precizăm că potrivit Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (FRONTEX), în anul 2015 în Europa au ajuns peste 1,8 milioane de imigranţi.

Fluxul de știri
0