Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Elevii de la o şcoală din Rezina continuă să fie otrăviţi cu aer intoxicat

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Elevii de la liceul „Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina, sunt supuşi în continuare riscului de a se intoxica cu insecticid B-58.

CHIŞINĂU, 10 mar – Sputnik. Focarul care provoacă intoxicaţii la liceul „Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina, încă nu a fost lichidat. Miercuri, 31 de elevi de la această şcoală au fost internaţi în spital cu intoxicaţii severe. 

Elicopter Aviasan Moldova - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Incident la Rezina: 14 copii aduşi cu elicopterul Aviasan la Chişinău

Potrivit medicilor, copiii s-au intoxicat în aceiaşi încăpere în care s-a produs în urmă cu 6 zile un incident similar.

Elevii sunt internaţi la Spitalul raional din Rezina, starea lor de sănătate este stabilă.

Specialiștii au constatat că liceul și-a reluat activitatea într-o perioadă de timp prea scurtă. Sălile de clasă nu au fost supuse tuturor măsurilor de expertiză, aerisire și dezinfectare

„Din cauza lipsei de comunicare, dar și de profesionalism atât a responsabililor pentru identificarea și înlăturarea cauzei intoxicației, cât și a celor care au permis deschiderea instituției de învățământ, fără a avea o autorizație de la Centrul de Sănătate Publică din Rezina, a avut de suferit un nou grup de copii”, constată Ministerul Sănătăţii.

Administraţia ministerului anunţă că toţi responsabilii de comiterea acestor erori vor fi aspru sancţionaţi. Totodată, printr-un Ordin al ministrului Sănătății, Ruxanda Glavan, va fi demis medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică din Rezina, Ion Cheptene.

La începutul lunii martie, 14 elevi de la aceiaşi şcoală au fost transportaţi cu un elicopter Aviasan la Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău cu simptome de intoxicaţie.

Intoxicarea a survenit în urma spargerii unei fiole cu insecticid B-58 de către o elevă. Incidentul s-a întâmplat în sala de festivităţi a şcolii generale din satul Cuizăuca, raionul Rezina.

Fluxul de știri
0