Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Messier: migranții vor găsi o alternativă "traseului balcanic"

© REUTERS / Pascal RossignolFlüchtlingslager in Calais
Flüchtlingslager in Calais - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul de Interne al Germaniei a declarat joi la Bruxelles pentru postul de televiziune N24 că după ce deplasarea migranților pe "traseul balcanic" a fost închisă definitiv, "refugiații vor încerca să pătrundă din Libia în Italia prin Marea Mediterană".

CHIȘINĂU, 10 mar — Sputnik. Există riscul că după ce migranţilor le-a fost închis "traseul balcanic", aceştia vor încerca să ajungă în UE pe alte rute. Aceasta este opinia ministrului german de Interne, exprimată joi la Bruxelles înainte de întâlnirea miniștrilor afacerilor interne ai țărilor din Uniunea Europeană.

Митинг в поддержку беженцев. - Sputnik Moldova
Rusia
Nemții nu sunt mulțumiți de sprijinul acordat de SUA în criza migrațională

Anterior Austria, Slovenia, Croația și Serbia au declarat că vor intensifica controlul la frontiere. Aceasta înseamnă, de fapt, că acum migranții nu vor mai putea, așa cum o făceau anterior, să traverseze în masă hotarele acestor ţări fără a prezenta acte de identitate, fără să aibă vize sau intenția clar formulată de a cere azil. Anterior președintele Parlamentului European, Donald Tusk, a spus că în anul 2015 au sosit pe "traseul balcanic" în UE 880 de mii de migranţi ilegali, iar în primele două luni ale lui 2016 au ajuns deja alţii 128 de mii.

La summitul UE din 7 martie curent, liderii ţărilor europene au declarat că fluxul de migranți ilegali prin țările situate la Vest de Peninsula Balcanică a fost oprit. 

"Există temeri că pot să apară alte rute", a declarat ministrul german al Afacerilor Interne, citat de postul de televiziune N24.

Printre altele, Messier a mai declarat că migranții pot încerca să pătrundă din Libia în Italia prin Marea Mediterană. În prezent "au loc negocieri" cu autoritățile italiene referitor la contracararea din start a unei asemenea evoluții, similară celei de pe "traseul balcanic", a spus ministrul.

"Deplasarea migranților pe "traseul balcanic" a fost stopată definitiv", a mai adăugat Messier.

Fluxul de știri
0