Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Nemții nu sunt mulțumiți de sprijinul acordat de SUA în criza migrațională

© Sputnik / Елена Шестернина / Accesați arhiva multimediaМитинг в поддержку беженцев.
Митинг в поддержку беженцев. - Sputnik Moldova
Abonare
Opinia locuitorilor din Germania este împărtășită și de cei din țările Europei de Est.

CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Potrivit sondajului Sputnik. Opinii, efectuat de cunoscuta companie de cercetare britanică Populus pentru Agenția internațională de știri și radio Sputnik, 71% dintre locuitorii Germaniei consideră că propunerea SUA de a primi 100 de mii de refugiați pe an până în 1917 constituie un ajutor insuficient. În SUA, dimpotrivă, 85% dintre cei chestionați sunt convinși că sprijinul propus este suficient sau chiar mai generos decât ar fi trebui să propună SUA.

În Europa de Est, 54 la sută dintre respondenţi, iar în Europa de Vest — 45 la sută consideră că ajutorul propus europenilor în criza migrațională este insuficient. Nu sunt mulțumiți de sprijinul acordat de SUA nici în Ungaria, Bulgaria și Polonia – 63%,62% și 47% respectiv.

În Franţa a fost înregistrat cel mai mare procent al respondenţilor care consideră că volumul ajutorului propus de SUA este suficient (54%). În Marea Britanie și Cehia, procentul celor care susţin acest punct de vedere este de 51% și 46% respectiv.

Sondajul a fost efectuat de compania de cercetare Populus în octombrie 2015. La sondaj au participat 8000 de respondenți, câte 1000 din fiecare țară – Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia. Selectarea reprezintă populația după gen, vârstă și geografie. Intervalul de încredere al datelor în ansamblu pe țară este de +/-3,1% cu probabilitatea de încredere de 95%.

© SputnikNemții sunt nemulțumiți de faptul că SUA nu-i susțin suficient în criza migrațională
Nemții sunt nemulțumiți de faptul că SUA nu-i susțin suficient în criza migrațională - Sputnik Moldova
Nemții sunt nemulțumiți de faptul că SUA nu-i susțin suficient în criza migrațională

Despre proiectul „Sputnik. Mnenia"

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Partener al proiectului este cunoscuta companie de cercetări „Populus". În cadrul proiectului „Sputnik. Mnenia" sunt realizate cu regularitate sondaje de opinii în țările Europei și în SUA pe cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenție de Știri și Radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare.

Fluxul de știri
0