Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Panou special pentru banii furaţi din sistemul bancar al Moldovei

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Pe site-ul Guvernului sau a Ministerului Finanţelor va fi creat un panou electronic on-line unde va fi prezentată darea de seamă despre banii care sunt recuperaţi din miliardul de euro furaţi din sistemul bancar.

CHIŞINĂU, 10 mar – Sputnik. Guvernul va crea un panou electronic on-line unde va prezenta darea de seamă despre banii care sunt recuperaţi din miliardul de euro furaţi din sistemul bancar din Moldova, a declarat joi premierul Pavel Filip.

„Panoul electronic on-line va fi plasat pe site-ul Guvernului sau al Ministerului Finanţelor. Este important să  revenim şi la Comitetul de stabilitate financiară, să avem pârghiile necesare, astfel ca împreună să putem realiza acest lucru”, a declarat şeful Cabinetului de Miniştri. 

Национальный центр по борьбе с коррупцией - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Viorel Chetraru: CNA acordă asistenţă procuraturii în dosarul BEM

Procuratura Republicii Moldova a deschis mai mult de 40 de dosare penale în cazul fraudelor bancare. În unul din aceste dosare este învinuit şi ex-premierul Vladimir Filat, liderul PLDM.

Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza art. 324 alin. (3) lit. b) şi art. 326 alin. (3) lit. a). Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

Fluxul de știri
0