Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE decide când se va ieftini lumina

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaОсветительные лампы
Осветительные лампы - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE se întruneşte sâmbătă în şedinţă publică la care va fi discutat proiectul de actualizare a tarifelor la energia electrică.

CHIŞINĂU, 10 mar – Sputnik. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) se va convoca la 12 martie în şedinţă publică, în cadrul căreia va fi examinat proiectul de actualizare a tarifelor reglementate pentru serviciile de distribuţie şi furnizare a energiei electrice livrată consumatorilor finali de către „RED Union Fenosa”,  „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”, „RED Nord”, „RED Nord — Vest” şi  „FEE-NORD”. 

Розетка - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filip: energia electrică se va ieftini cu 10%

Tarifele în vigoare de distribuţie și furnizare a energiei electrice livrată consumatorilor finali au fost aprobate de către ANRE la 18 iulie 2015.

Furnizorii la tarife reglementate, care activează pe teritoriul Republicii Moldova, vor procura în perioada 1 aprilie 2016 – 31 martie 2017 de la SA ”Energocom” energie electrică cu 28 la sută mai ieftină decât pe parcursul anului trecut.

Potrivit contractelor semnate între SA ”Energocom” și furnizorii la tarife reglementate, energia electrică pentru următorul an va fi livrată la un preț de 48,995 dolari /MWh, comparativ cu 67,95 dolari/MWh până la 1 martie.

Pentru luna martie, furnizorii la tarife reglementate vor achita pentru energia electrică procurată  60 dolari/MWh.

În condițiile noilor prețuri de procurare a energiei electrice, Ministerul Economiei consideră că sunt create premisele necesare pentru diminuarea tarifelor la energie electrică pentru consumatorii finali.

Fluxul de știri
0