Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Misterul îmbolnăvirii lui Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Ex-premierul Vladimir Filat a depus o cerere la Curtea de Apel prin care a anunţat instanţa că este bolnav şi că nu va putea să se prezinte la şedinţă.

CHIŞINĂU, 10 mar – Sputnik. Şedinţele de judecată în fond în care ex-premierul Vladimir Filat este acuzat de participarea la fraudele bancare au început să fie amânate din cauză că învinuitul este bolnav. Agenţia Sputnik Moldova a încercat să afle de ce boală suferă liderul PLDM, însă detalii nu le-a primit nici de la Penitenciarul 13 şi nici de la avocaţi.

„Inculpatul Vladimir Filat a depus o cerere la Curtea de Apel prin care a anunţat instanţa că este bolnav şi că nu va putea să se prezinte la şedinţă”, a declarat pentru Sputnik Natalia Bucur, şefa serviciului de presă al Departamentului Instituţiilor Penitenciare (DIP).

Bucur nu a oferit detalii despre boala de care suferă Filat. „Este o problemă personală a inculpatului. El vă poate da această informaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DIP.

Şedinţa de judecată în fond în dosarul Filat urma să înceapă miercuri la ora 10.30. Aceasta a fost amânată pentru ora 13.00, iar ulterior transferată pentru ziua de joi. 

Влад Филат 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat s-a îmbolnăvit din nou: diagnosticul ţinut în secret

Şedinţa de judecată a fost fixată pentru ora 14.00. Nu este clar încă dacă Filat se va însănătoşi până la această oră şi va veni în faţa magistraţilor. Avocatul ex-premierului Igor Popa continuă să ignore apelurile telefonice ale agenţiei Sputnik.

Apărarea lui Filat a solicitat de nenumărate ori în instanţa ca şedinţele să fie publice, iar cazul Filat să fie mediatizat pe larg.

Anterior, deputatul nu s-a prezentat în faţa magistraţilor din cauză că suferea de otită cronică.

Ex-premierul este acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Liderul PLDM este deţinut preventiv într-o celulă din Penitenciarul nr.13 din Chişinău. Dacă va fi găsit vinovat el riscă ani grei de puşcărie.

Fluxul de știri
0