10,5 kg de hașiș, depistate la frontiera moldo-română

© Sputnik / Андрей Стенин / Accesați arhiva multimediaСитуация в городе Ош
Ситуация в городе Ош - Sputnik Moldova
Abonare
Substanțele narcotice au fost găsite de polițiștii de frontieră la vama Leușeni-Albița într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova și care se deplasa din Portugalia, având la bord trei șoferi și 18 pasageri.

CHIȘINĂU, 9 mar — Sputnik. Miercuri dimineață, în jurul orei 08.15, pe pista de intrare în Republica Moldova, la punctului de trecere Leușeni, polițiștii de frontieră și inspectorii vamali au supus unui control suplimentar un autocar de model Scania Century cu remorcă, ambele înmatriculare în Republica Moldova. Unitatea de transport se deplasa din Portugalia în Republica Moldova, având la bord trei șoferi și 18 pasageri, se menționează într-un comunicat al Poliției de Frontieră de la Chișinău.

Работа экспертно-криминалистического центра - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A fost anihilată o rețea de furnizare a narcoticelor din Moldova în Rusia

Unitatea de transport a fost scanată cu raze nedestructive X-Ray. În rezultatul prelevării imaginilor au apărut suspiciuni la conținutul unui bagaj.

În urma unui control fizic amănunțit, în habitaclul salonului, pe rafturile destinate pentru bagajele de mână a fost depistat un pachet de polietilenă de culoare albă. Mai mult, în acesta era localizată o geantă pentru calculator, în care erau ticsite substanțe narcotice. O cantitate de brichete, sub formă dreptunghiulară, presupuse a fi hașiș, cu greutatea de 10,5 kg, care a fost ridicată și transmisă spre expertiză.

În baza cazului dat a fost pornit dosar penal, în baza art. 248, p.5 lit. b și d, Cod Penal al Republicii Moldova. Cu mai multe detalii se va reveni după finisarea anchetei.

Fluxul de știri
0