Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Disputa dintre Parlament şi presă, transferată pe un alt teren

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Condiţiile tehnice din sala de şedinţe a Parlamentului nu pot permite accesul tuturor reprezentanţilor presei din Moldova. Parlamentul va decide, iar jurnaliştii trebuie să se înţeleagă între ei.

CHIŞINĂU, 9 mar – Sputnik. Biroul permanent va lua decizia finală cu privire la accesul presei în sala de şedinţe a forului legislativ, a declarat miercuri vicepreşedintele Parlamentului Liliana Palihovici după o şedinţă de lucru a grupului format din deputaţi şi jurnalişti. 

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Va avea sau nu acces presa la şedinţele în plen ale Parlamentului

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a propus săptămâna trecută crearea unui grup de lucru constituit din deputaţi şi reprezentanţii mass-media, care să găsească până la 13 martie soluţiile tehnice şi legale pentru accesul presei în sala de şedinţe a Legislativului.

„Vom analiza propunerile, astfel ca ele să poată fi încadrate în condiţiile tehnice ale Parlamentului. Posibile schimbări în sala de plen ar putea fi, dar cu acces limitat al cameramanilor”, a declarat Palihovici.

Potrivit vicepreşedintelui Parlamentului, dacă Biroul permanent va permite accesul operatorilor în sala de şedinţă, atunci şi reprezentanţii presei vor fi obligaţi să respecte anumite condiţii de conduită pentru a nu împiedica deputaţii.

„Nu avem posibilităţi tehnice în sală să oferim 40 de locuri pentru camerele de luat vederi. Vom oferi mai multe opţiuni Biroului permanent care va lua o decizie definitivă”, a menţionat Palihovici.

Condiţiile tehnice de astăzi permit ca în sala de şedinţe a Parlamentului să se afle doar 10 camere de luat vederi.

Fluxul de știri
0