Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sergiu Cioclea, la un pas de a fi numit guvernator

© Sputnik / Rodion ProcaSergiu Cioclea
Sergiu Cioclea - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea deputaţilor din comisia juridică a organului legislativ suprem au susţinut proiectul de lege privind numirea lui Sergiu Cioclea în funcţia de guvernator al BNM.

CHIŞINĂU, 9 mar Sputnik. Comisia juridică s-a pronunţat miercuri cu majoritate de voturi pentru numirea lui Cioclea în funcţia de şef al Băncii centrale a Moldovei.

Acum o săptămână, Comisia de selectare a candidatului la funcţia de guvernator al BNM l-a ales pe Sergiu Cioclea, în vârstă de 42 de ani, dintre cei nouă pretendenţi. Ulterior, spicherul Andrian Candu a declarat în faţa presei că deja săptămâna aceasta va fi „soluţionată chestiunea" privind numirea lui Cioclea în postul de şef la Banca Naţională.

Sergiu Cioclea - Sputnik Moldova
Politică
Sergiu Cioclea are soluţii

Sergiu Cioclea are triplă cetăţenie — moldoveană, română şi franceză. Cioclea are 17 ani de activitate în domeniul financiar bancar. Ultima funcţie deţinută a fost cea de şef al Departamentului finanţe corporative BNP PARIBAZ ZAO, din Moscova.

Cioclea a obţinut Diploma de master în economie şi studii post-universitare la Universitatea Pantheon-Assas din Paris, Franţa.

Candidatul a declarat deja că are soluţii privind redarea stabilităţii sistemului bancar din ţară
Potrivit legislaţiei în vigoare, şeful Băncii Naţionale este numit de parlament la propunerea spicherului Legislativului.

Guvernatorul BNM Dorin Drăguţanu şi adjunctul acestuia, Marin Moloşag, au demisionat la 21 septembrie trecut, acuzând „presiuni din partea unor partide politice". Comisia juridică a acceptat miercuri demisia celor doi foşti deja conducători ai BNM.

Fluxul de știri
0