Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Din motive neclare, şedinţa de judecată în cazul Filat a fost amânată

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 01/03/2016
Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Abonare
La Judecătoria Buiucani astăzi la ora 10.30 urma să înceapă şedinţa de judecată în cazul ex-premierului Vladimir Filat, care a fost amânată însă pentru o altă oră din motive neclare.

CHIŞINĂU, 9 mar – Sputnik. Şedinţa de judecată în fond în dosarul ex-premierului Vladimir Filat, liderul PLDM, care urma să înceapă miercuri la ora 10.30, a fost amânată.

„Şedinţa a fost transferată pentru ora 13.00”, a declarat pentru Sputnik procurorul Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale. 

Влад Филат 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată ce se întâmplă după uşile închise la şedinţele în fond în dosarul Filat

Am discutat şi cu unul din avocaţii lui Filat, Cristina Bancu, pe care am rugat-o să ne spună din ce motive a fost amânată şedinţa. Bancu ne-a invitat să-l sunăm pe avocatul Igor Popa, cel care este liderul grupului avocaţilor care îl apără în instanţă pe fostul premier.

Igor Popa însă nu a răspuns la apelurile noastre telefonice.

Săptămâna trecută a avut loc o primă audiere a unui martor în dosarul în care Filat este acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Liderul PLDM este deţinut preventiv într-o celulă din Penitenciarul nr.13 din Chişinău. Dacă va fi găsit vinovat el riscă ani grei de puşcărie.

Fluxul de știri
0