Uniunea Europeană intenţionează să închidă „ruta balcanică"

© Sputnik / Antonio CalanniMigrants en Italie
Migrants en Italie - Sputnik Moldova
Abonare
La summitul extraordinar UE-Turcia, care se desfăşoară la 7 martie la Bruxelles, va fi discutată situaţia dificilă legată de migranţi. În special, va fi anunţat despre încercarea de a limita accesul refugiaţilor în Europa prin Grecia.

CHIŞINĂU, 7 mar — Sputnik. Ţările Uniunii Europene intenţionează să anunţe la summitul de luni de la Bruxelles despre închiderea „rutei balcanice", încercând să împiedice deplasarea migranţilor şi refugiaţilor din Grecia mai departe în Europa, informează agenţia DPA, cu referire la documentul pregătit pentru a fi adoptat la summit.

„Această rută este deja închisă", se menţionează în document.

Preşedintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, a declarat anterior că închiderea „rutei balcanice" nu va rezolva criza migraţiei, migranţii vor găsi noi căi pentru a ajunge în Germania, care în opinia lui Ivanov, este ţinta lor principală.

Беженцы пытались тараном проломить забор на границе Греции и Македонии - Sputnik Moldova
Video
Refugiații au încearcat să forţeze gardul la hotarul Greciei cu Macedonia

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a chemat duminică autorităţile Greciei, într-un interviu pentru publicaţia Bild am Soontag, să suplimenteze locurile lipsă pentru adăpost refugiaţilor în această ţară şi a declarat că „UE trebuie să ajute din nou în mod solidar Grecia".

Luni la Bruxelles şi-a început lucrările summitul extraordinar al UE cu participarea Turciei, iar participanţii vor încerca să găsească soluţii pentru criza migraţiei. Ankara mizează ca Bruxellesul să îi acorde sprijinul financiar promis în mărime de trei miliarde de euro, care vor fi utilizaţi pentru asigurarea unor condiţii decente pentru aflarea refugiaţilor pe teritoriul Turciei.

Fluxul de știri
0